Blog

Terug naar blog overzicht
08 April 2021

Voordelen van een camper

Je ziet meer en meer campers op de weg. Verwonderlijk is dat niet. Een camper of mobilhome heeft tenslotte heel wat voordelen. Voor de absolute beginners zetten we enkele belangrijke troeven op een rijtje.

Altijd vertrekkensklaar

Een onverwachte snipperdag? Krijg je plots zin om er een paar dagen vandoor te gaan? Je camper staat altijd klaar. Als je deze thuis aan de stroom kan leggen vertrek je meteen met opgeladen batterijen. Gewoon nog even de koelkast en diepvries vullen en je bent er helemaal klaar voor. Geen gedoe met reserveringen. Je hoeft geen reisplan en tijdschema te volgen. Complete vrijheid!

Ga de zon achterna!

Heb je een reisje uitgestippeld maar wil de zon niet mee? Geen probleem. Als de zon niet schijnt dan rij je gewoon wat verder door. Een groot verschil met die bed&breakfast of dat hotel waarbij je het risico loopt om een week lang in de regen te zitten. 

Je bagage is al ingeladen

Een van de grootste stressfactoren vlak voor de vakantie is de bagage: wat nemen we mee, en wat blijft er thuis? Natuurlijk vind je het wel zo handig om alle praktische spulletjes bij de hand te hebben, maar met een reguliere wagen is de bagageruimte nu eenmaal beperkt. Met een mobilhome daarentegen neem je niet alleen al je favoriete kleding mee, maar ook net zo gemakkelijk je fiets of het speelgoed van de (klein)kinderen.

Lage vaste kosten

Belasting op inverkeerstelling is er niet bij een camper. De jaarlijkste verzekering zit rond de 615 à 885 Euro. De wegentaks is 132 à 145 Euro. Een camper houdt ook goed zijn waarde. Al deze elementen maken het interessant om de mobilhome als tweede wagen te gebruiken. In plaats van te kiezen voor twee personenwagens én een extra motorhome gaan veel gezinnen daarom resoluut voor één auto en een camper.

Cononaproof reizen

Vanaf maart 2020 is er nog een extra troef bijgekomen. Een mobilhome is ideaal om met je bubbel te reizen. Je kan gemakkelijk de social distancing respecteren. Je vermijdt lange wachtrijen in stations en luchthavens. Je kan ook die streken uitkiezen waar het veiliger. Mag je tijdelijk niet naar het buitenland? Er zijn in België heel wat leuke plaatsen waar de met de camper terechtkan.

Waarom kiest U beter voor Urbano?

Urbano is verdeler van de sterkste merken van Europa. Wij  hebben meer dan 40 jaar ervaring in de sector en zijn indertijd begonnen als constructeur van de oerdegelijke ‘Freedom’ motorhome. Dat merkt u meteen als klant:

  • Wij hebben de beste contacten in de sector. U als klant profiteert van een onvergelijkbare prijs-kwaliteit verhouding
  • Wij staan aan de top inzake productkennis. Onze motorhome adviseurs gaan daarbij de voor-en nadelen niet uit de weg. U maakt in alle vertrouwen de juiste keuze
  • Onze service stopt niet bij de verkoop. Bij afhaling krijgt U een degelijke opleiding over de werking en het gebruik van de motorhome.
  • Na verkoop staat onze technische dienst u bij met raad en daad. Zo kan u jarenlang 100% zorgeloos genieten van uw motorhome.

Ga naar de homepage van onze website en ontdek onze modellen en acties!

Interesse om een camper te huren?

Ook dan zijn wij uw favoriete reispartner. Onze huurvloot is bewust niet de grootste, maar wel de meest moderne. Onze mobilhomes geven u een maximum aan comfort.

Bezoek hier onze huurwebsite.

Interesse?
Contacteer ons