Verzekering

De verzekering van een motorhome hoeft niet duur te zijn. Denk er echter aan dat je met een kapitaal onderweg bent dat veelal schommelend tussen de 30.000 en 60.000 euro. Bedenk daarbij dat je motorhome de eerste jaren haast niet aan waarde inlevert en dat de kans op schade voor een onervaren camperbestuurder groter is dan voor een oude rot in het vak. Dus is een omniumverzekering misschien toch het overwegen waard.

Het te betalen tarief wordt bepaald door de waarde van de motorhome en de kilowatt (kw) van de motor.

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid kan je reeds afsluiten voor ongeveer 180 euro. (motorhome ter waarde van 35 000 euro en 81 KW).
Wil je voor dezelfde motorhome een omnium afsluiten dan zal je ongeveer 640 euro moeten betalen.


Financiering
 
Urbano Motorhomes werkt samen met 3 gespecialiseerde bankinstellingen, zodat wij U als loontrekkende, zelfstandige of gepensioneerde een aantrekkelijk voorstel kunnen doen.

Met een financiering wordt bedoeld dat de bank het volledige of gedeeltelijke bedrag van de aankoop van je motorhome voorschiet.

Natuurlijk betaal je nu meer voor je motorhome maar er zijn ook voordelen aan verbonden:

1. Je kan je betaling spreiden over verschillende maanden of jaren. Je bepaalt zelf hoeveel je maandelijks wil aflossen.

2. Je hoeft bijvoorbeeld niet vaststaand geld gaan vrij te maken.

3. Je hoeft in je gezinsbudget niet tot op de limiet te gaan zodat bij een eventuele tegenslag (ziekenhuiskosten, kosten aan de woning, kosten aan je wagen, werkloosheid enz…) je plots niet meer over voldoende financiële middelen beschikt.

4. De aankoop wordt nauwelijks gevoeld in je geldbeugel.  

Let op! Geld lenen kost geld.