Veiligheidsuitrusting
 
Enkele algemene wenken
 
-Laat je motorhome nooit onbeheerd achter op een afgelegen, verlaten plaats.
-Slaap niet op parkings langs autosnelwegen maar verkies een camping die op een doorgangsroute ligt of zo dicht mogelijk bij een autosnelweg is gelegen.
 
O.m. de ACSI-campinggids heeft een afzonderlijke rubriek met doorgangscampings die zich bevinden langs de grote doorgangsroutes.

-Ga niet in op de gebaren van een inhalende bestuurder die teken doet dat er wat mis is met je motorhome.

-Laat nooit iets waardevols zichtbaar in je motorhome liggen.

-Sluit de gordijnen of rollo’s.

-Sluit tijdens het rijden en zeker in de file of de stad alle deuren aan de binnenzijde ook deze van het woongedeelte.

-Let op bij vragen van een vreemdeling bv bij een benzinestation, die gewoon je aandacht wil afleiden terwijl de kompanen vlug wat wegritsen uit je motorhome.
 
Bewegingsmelders en geluidsalarm
 
Ook hier zijn de mogelijkheden talrijk. We kunnen bewegingsmelders aan de buitenzijde van onze motorhome aanbrengen bv in de omgeving van de deuren. En we stellen deze zo af dat wanneer iemand te dicht bij de deur van het woongedeelte komt deze zorgen voor een schril lawaai.

Je kan binnenin ook een geluidsalarm installeren. Met één druk op de knop zorgt een hels lawaai voor een schrikeffect bijde ongenode gasten.

Of je plaatst een bewegingsmelder die automatisch alarm geeft (130db).
 
Geplaatst bij de deur of tegen het plafond is dit een toestel dat je een veilig gevoel geeft en ook effectief zorgt voor een beveiliging van de inwoners en hun goederen. Het detectiebereik kan gaan van 60° tot 360°. Vraag dit na bij de aankoop.