Overnachten met de mobilhome: overnachtingsplaatsen
 

Google Maps

U vindt een overzichtje van een aantal interessante staanplaatsen voor motorhomes via deze link


Campings en campingvoordelen
 
Er zijn 2 grote organisaties die een aantal campings bundelen waar je tijdens het voor- en naseizoen tegen een sterk verminderd tarief kan overnachten met je camper. We leggen beide systemen even uit.
 
Campingcheque
 
Een campingcheque kost 14 euro en is 2 jaar geldig. Zo’n cheque is geldig voor 1 overnachting met 2 personen inclusief de staanplaats voor motorhome of caravan, elektriciteit, douches en maximum 1 hond indien huisdieren zijn toegelaten op de camping.

Nadeel: je moet de cheques op voorhand aankopen en mogelijk gebruik je ze niet allemaal of helemaal niet.
 
Camping Card 
 
Dit is een product van de ACSI-campinggidsen. Bij de aanschaf van een campinggids of van de speciale camping card gids wordt je meteen in het bezit gesteld van een campingcard. Deze kortingskaart geeft recht op vermindering aan de deelnemende campings die staan vermeld in het camping card gidsje en in de overige ACSI-kampeergidsen.

Afhankelijk van de camping betaal je 10, 12 of 14 euro per nacht voor 2 personen, inclusief staanplaats en overnachtingsplaats voor motorhome of camper, electriciteit, douches en maximum 1 hond, tenminste als honden zijn toegelaten op de camping. De perioden dat de kortingskaart wordt aanvaard staan vermeld in het camping card gidsje.

Voordeel: je moet niet op voorhand investeren in een staanplaats. Je toont eenvoudigweg je kortingskaart op de camping bij het in- en uitchecken. Je bespaart hiermee 10 euro en meer per dag.