Multimedia in de motorhome 

 Computer in de motorhome

Tegenwoordig is een computer bijna onmisbaar.
Een laptop of een mini PC is ideaal in een motorhome.
Iedereen kent de laptop wel, erg makkelijk om mee te nemen. Maar wel weer erg diefstal gevoelig. En je hebt een aparte adapter nodig om hem op de 12 volt van de motorhome te laten functioneren.
Een andere mogelijkheid is een mini pc. Dit is een complete pc die in een autoradio uitsparing past.

Mini Pc

Door uw motorhome te verrijken met een Mini pc kunt u nog optimaler genieten van uw vakantie. Ook bij slecht weer of tijdens een lange reis kunnen de kinderen of uzelf zich uitstekend amuseren met de mogelijkheden die de Mini pc u biedt.

Het voordeel van de Mini pc uit zich vooral in ruimtebesparing. U kunt de Mini pc namelijk in een handomdraai wegwerken onder een tafel en koppelen aan een LCD – scherm/tv.

Randapparatuur als een losse dvd-speler, spelcomputer en een stereotoren hoeft u niet meer mee te nemen. De superkleine Mini pc neemt al deze functies over. De Mini pc vormt het media centrum in uw motorhome, waarop u alle digitale apparaten kunt aansluiten.

Hieronder een korte opsomming van uw specifieke voordelen:

Navigatiesysteem
Internetten via UMTS/WIFI
Films bekijken
Televisie kijken via satelliet of digitenne
Muziek beluisteren
Computerspellen spelen
Achteruitrijcamera

  

Internet

Als je een computer in de motorhome hebt, dan wil je hier natuurlijk ook maximaal gebruik van maken. Om de route- en gebieds-info op te kunnen vragen.
Daarvoor moet je meestal het internet op.
Tegenwoordig zijn er heel veel benzinestations, campings, en hotels die een wireless accesspunt hebben. Zo heb je de mogelijkheid om gratis toegang te krijgen tot het internet al wordt daar soms een kleine vergoeding voor gevraagd.
Nadeel is dan vaak het bereik van een standaard wireless-lan kaart. Hierin zit altijd een antenne met een zeer klein bereik. In het open veld misschien wel tot 100 meter, maar in de camper vaak niet meer dan 5 meter.
Daarom is het verstandig om hiervoor een externe antenne te plaatsen.
Dit heeft als voordeel dat je het signaal buiten je voertuig oppikt, dit scheelt al een heleboel meters. Een externe antenne heeft vaak meer vermogen en hierdoor ook een echt groot bereik (mijn ervaring is zeker 50 meter in bebouwde kom).


GPS

Een GPS muis is onmisbaar voor de kampeerder. Hiermee zijn alle andere routeplanners overbodig. Want als u zo'n muis aansluit op de pc dan kun hem nl. direct integreren in je routeplanner.
Naast route en snelheid bepalen is het mogelijk om draadloze netwerken in kaart te brengen.
Tijdens het rijden zet je nettumbler aan (hierin zit ook een gps optie) Hiermee kun je heel mooi in kaart brengen waar zich draadloze netwerken bevinden.
Later is zo heel eenvoudig terug te zoeken waar zich een (open)netwerk bevind.
Zo kun je bij een volgende trip je stops zo plannen dat je overal internet hebt.